طبیعت , کوهنوردی و زندگی
امروزت را زیبا بساز ، چون دیگر تکرار نخواهد شد.
 
 

 

آبشار شاهاندشت:
 
آبشار شاهاندشت بزرگترین آبشار استان مازندران است. و یکی از آثار ملی کشور در فهرست آثار ملی ایران است. این آبشار در در روستای شاهاندشت واقع در کیلومتر ۹۶ جاده هرازدر (۶۵ کیلومتری شهر آمل) بخش امیری قرار دارد و از سمت جاده نسبت به آن دید وجود دارد. این آبشار پرآب، دائمی و عظیم، درجانب جنوبی جاده و رودخانه هراز با شکوهی وصف‌ناپذیر خود نمائی می‌کند. که از کنار قلعه ملک بهمن بر روی یک‌کوه هرمی شکل مشرف به روستای شاهان‌دشت به پایین می ریزد. در ارتفاعات مشرف به روستای شاهاندشت آبشار اصلی شاهان‌دشت با ارتفاع ۵۱ متر بزرگترین آبشار استان مازندران به شمار می‌رود که این آبشار که دارای سه آبشار متعدد است در مجموعه ارتفاعی ۱۸۰ متری دارد. در بالای آبشار شاهاندشت قلعه ملک بهمن که به قلعه ملکه قلاع یا ملک بهمن مشهور است و نام تاریخی آن قلعه فرشته بوده است، واقع شده و از عظیمترین قلاع کوهستانی البرز ایران است که از سنگ و نوعی ساروج که مخلوطی از شیر و تخم مرغ و نوعی خاک است ساخته شده و استحکام زیادی دارد که قدمت آن به سه هزار سال پیش می رسد. مسیر رسیدن به قلعه و آبشار گذر از پل روستای وانا، جاده روستای شاهاندشت، پارکینگ شاهاندشت، گذر از روستای شاهاندشت و حدود ۱۵ دقیقه پیاده‌روی است.
 این قلعه که به ملک قلا معروف است ، ظاهراً به نام ملک بهمن آخرین سلطان لاریجان نام گذاری شده است .
 قلعه شاهاندشت به «ملکه قلاع» ، «ملکه خلاء» و «ملک بهمن« مشهور است و استحکام زیادی دارد به طوریکه دربرابر زلزله‌های قوی که در منطقه زلزله‌خیز لاریجان بارها خانه‌ها را ویران کرده و حتی با‌خاک یکسان کرده، مقاومت کرده است. از نظر مهندسی، طراحی بسیار جالبی دارد، هیچ راه ورودی از اطراف قلعه وجود نداشته و تنها راه ورود آن زیر زمینی بوده که امروزه مسدود است و کوهنوردان با امکانات و رعایت موراد ایمنی می‌توانند از دیواره جنوبی قلعه به داخل صعود کنند.
درون قلعه به دلیل نزولات آسمانی و کندوکاوهای جویندگان گنج تقرباً تخریب شده، بقایای دیوارهای سنگی عظیم اطراف قلعه، تعدادی اتاق در کنار آبشار، مدخل راه ورودی، چند پله بلند، دیوارهایی قطور و برجهای بالای قلعه از جمله مکانهای سالم قلعه هستند، علاوه بر این برجها دیده‌بانی هایی در اطراف وجود داشته که مهمترین آنها آتشکده‌ای در فاصله 2000 متری قلعه با سبک معماری قلعه، در منطقه‌ای به نام سه‌طاق بر بالای روستای آخا و آخازیر، منطقه امیری واقع است که کاملاً مشرف به قلعه و منطقه می‌باشد.
برای رسیدن به قلعه و آبشار شاهاندشت دو مسیر وجود دارد:
مسیر اول : نرسیده به شنگلده(از سمت تهران)، جاده روستای شاهاندشت، پارک ماشین در کنار رودخانه هراز، حدود 45 دقیقه پیاده‌روی
مسیر دوم: گذر از پل روستای وانا، جاده روستای شاهاندشت، پارکینگ شاهاندشت، و حدود 15 دقیقه پیاده‌روی
که مسیر دوم مناسب‌تر و پرترددتر است.
موقعيت جغرافيايي :35°54'29"N   52°15'24"E
بعد از پارک ماشینها با گذر از درختان و امامزاده‌های قدیمی روستای زیبا، باصفا و پاکیزه شاهاندشت از قبرستانی گذر می‌کنی که مدفن علما و دانشمندان زیادی است .در فاصله تقریباً دو کیلومتری از قلعه در درون دره بالای قلعه، با دو ساعت پیاده‌روی و کوهپیمایی به امامزاده‌ الیاس میرسی که در دشتی کنار رودخانه آرمیده است، که همچون بسیاری از امامزاده‌های این منطقه، به مدد اهالی میهمان‌نواز محل، همه امکانات لازم برای پذیرایی شامل پتو و ظرف و نفت و هیزم و... مهیاست.
با گذر از امامزاده و ادامه مسیر از کنار رودخانه بعد از 1 ساعت به آبشار دوم می‌رسی که در انتهای تنگه‌ای به نام شانه‌تنگ واقع شده و محل بسیار خوبی برای آب‌تنی است.
دیدار از قلعه و آبشار شاهاندشت، امامزاده الیاس و آبشار شانه‌تنگ برنامه یک روزه بسیار خوبی برای مسافران است.
 


 

شهرستان سوادکوه يکي از شهرستانهاي استان مازندران است که با 2441 کيلومتر مربع وسعت در قسمت جنوبي استان مازندران واقع شده است.اين شهرستان در دامنه شمالي کوه‌هاي البرز مرکزي واقع شده که از شمال به شهرستان قائم‌شهر، از جنوب به فيروزکوه، از غرب به شهرستان بابل و از شرق به شهرستان ساري محدود ميگردد و از چهار شهر به نامهاي پل سفيد، زيراب، شيرگاه و آلاشت به همراه روستاهاي اطراف آنها تشکيل شده و مرکز آن شهر پل سفيد ميباشد.
فاصله آن با قائمشهر 55 کيلومتر و با فيروزکوه 65 کيلومتر ميباشد.

 

اين شهرستان کلاً در منطقه کوهستاني و پايکوههاي البرز مرکزي واقع شده است.از نظر تفکيک جغرافيايي و وضعيت ناهمواريها از جنوب  به طرف شمال از ارتفاع کاسته ميگردد، زيرا اين شهرستان در دامنه شمالي رشته کوههاي البرز مرکزي واقع شده است و هرچه از دامنه‌هاي فوق به طرف شمال فاصله بگيريم از ارتفاعات کاسته مي‌شود تا اينکه در منتهي اليه مرز شمالي شهرستان سوادکوه به قائمشهر متصل ميگردد به منطقه هموار و دشتها مي‌رسيم.

 

سوادکوه تا سال 1359 بعنوان بخشي از شهرستان قائمشهر در جنوب آن قرار داشت. اما در سال 1359 طي تصويب‌نامه شماره 6246 مورخ 21/4/1359 بخش سوادکوه به عنوان شهرستان مستقل از قائمشهر مجزا گرديد و از اين پس در تقسيمات کشوري بعنوان شهرستان مستقل مطرح گرديد. مرکز آن شهر پل‌سفيد ميباشد که در سال 1375 داراي 8700 نفر جمعيت و 6/1 کيلومتر مربع وسعت بوده است. شهرستان سوادکوه در حال حاضر داراي 2441 کيلومتر مربع وسعت و در جنوب شهرستان قائمشهر واقع شده است. اين شهرستان از 2 بخش و 6 دهستان و 198 آبادي تشکيل شده است و داراي چهار شهر بنامهاي پل سفيد، شيرگاه، زيراب و آلاشت ميباشد.

 

در بررسي فعاليتهاي اقتصادي شهرستان سوادکوه بايد گفت که بنيان اقتصادي شهرستان سوادکوه بر کشاورزي و صنعت استخراج معدن استوار بوده است.
کشاورزان سوادکوه از طرفي وابسته است به آب و هوا، توپوگرافي و خاک منطقه و از طرف ديگر وابسته است به چگونگي و نحوه کشت محصولات و بعبارتي سنت کشت محصولات کشاورزي و کلاً نحوه بهره‌برداري از زمين و محيط طبيعي.
وضعيت طبيعي سوادکوه اعم از آب و هوا، خاک، پستي و بلندي و غيره موقعيت مناسبي را براي بخش وسيعي از شهرستان بخصوص در قسمت شمالي که عمدتاً از دشتهاي کم‌ارتفاع و هموار تشکيل شده است بوجود آورده است و در نواحي با ارتفاع بيشتر نيز با توجه به وضعيت آب و هوايي، خاک و پوشش گياهي طبيعت مساعدتهايي را در خصوص کشاورزي و خصوصاً دامداري که از زيربخشهاي بخش کشاورزي، نموده است.

 

در گذشته يعني تا قبل از استقرار شرکت ذغال سنگ البرز مرکزي در اين شهرستان زندگي اکثريت مردم سوادکوه از طريق بخش کشاورزي و زيربخشهاي آن شامل کشاورزي، دامداري، شکار و جنگلداري بوده، تأمين مي‌گردد زيرا مهمترين منبع درآمد مردم در گذشته زمينهاي کشاورزي،  جنگلها و مراتع طبيعي بوده است که در حال حاضر نيز جنگلهاي شهرستان سوادکوه از منابع مهم درآمد و اشتغال ميباشند و علاوه بر توضيح فوق دامپروري در گذشته از رونق بسيار زيادي برخوردار بوده است.
بنابراين با توجه به منابع درآمد مردم سوادکوه در گذشته ميتوان دريافت که معيشت مردم در گذشته بطور عمده بر پايه بخش کشاورزي و زيربخشهاي آن استوار بوده است.

 

در مطالعه فعاليتهاي صنعتي شهرستان سوادکوه بايد گفت که بنيان صنعتي سوادکوه به استخراج ذغال سنگ استوار بوده، اما به دليل خصوصي‌سازي، تعداد شاغلين در آن بسيار کاهش يافته و رونق گذشته خود را از دست داده است.
امروزه شهرک صنعتي شورمست سوادکوه تا حدودي فعال و در بخشهاي مختلف در حال فعاليت صنعتي مي‌باشد.

 

 

اين منطقه، در گذشته‌ي دور مرکز حکومت اسپهبدان باوندي بود. و پادشاهان آنرا ملوک‌الجبال مي‌ناميدند. در حدود سالهاي 570 الي 607 ميلادي در زمان حکومت انوشيروان و خسروپرويز ساساني اسپهبد قارن بر سوادکوه و شهريار کوه حکومت مي‌کرد. قارن نام کوچکترين فرزند اسپهبدي به حکومت آمل ـ لپور ـ پريم (فريم) رسيده بود. مجموع اين نواحي به اميدواره کوه و سوادکوه معروف بوده و در دوره‌ي اسلامي به قارن کوه معروف شد.

 

سوادکوه از بخشهاي حساس طبرستان بوده است که از نظر سوق الجيشي بسيار مهم بوده و در اين زمينه شواهد تاريخي و روايات زيادي در تاريخ آمده است. که مي‌توان به عنوان نمونه يورش اسکندر و گرفتاري سربازانش در جنگلها و دفاع قهرمانانه اسپهبدان باوندي از طبرستان در قبال تهاجمات قبايل ديگر اشاره کرد.
همين موقعيت جغرافيايي اعم از کوههاي استوار و جنگلهاي انبوه و دژهاي استوار (دژکولا) در سوادکوه باعث شده بود ورود اعراب تا سالها پس از هجرت نبوي به اين منطقه به تاخير افتد و اين منطقه سنگر بازماندگان ساسانيان به شمار مي‌آيد. اگر يزدگردسوم به توصيه و سفارش (باو) تن در مي‌داد و به اين منطقه از طبرستان مي‌رفت شايد آرزوي ديرپاي شاهنشاهي خاندان ساساني را براي خود و دودمان خود برآورده مي‌کرد.

 

لشکريان اين نواحي از خاندان و بازماندگان ساساني مقيم همين نواحي انتخاب مي‌شدند. اسپهبدان يا شاهان محلي، کوهستانها را در اختيار داشتند. اين کوهستانها در هر ناحيه‌اي بنامي مرسوم بود.
سوادکوه قسمتي از اين کوهستانها به شمار مي‌رود که در ناحيه کوهستان بزرگ ديگري بنام قارن کوه قرار دارد.
در اين باب چند روايت وجود دارد:
1ـ اعتماد السلطنه در مرات البلدان چنين آورده است (در نقطه‌ي جنوب شرقي چرات کوهي است موسوم به (سوات) و از قرار تقرير اهالي بلد وجه تسميه اين محل به سوادکوه همين است يعني (سواته کوه) بوده است.
2ـ چنين به نظر مي‌رسد که (سوات کوه) يا (سواد کوه) تعريف شده‌ي (سات کوه) باشد. چه جز (سات + ساد) در لحجه طبري به معني صاف / ساده همواره و گسترده مي‌باشد و به معناي ساده، پاک، يکدست و تهي از پوشش و زوايد بکار گرفته مي‌شود و هنوز هم اصطلاح (ساته کوه) در کوهپايه‌ها بين معمرين معروف است نام سوادکوه ريشه در معني همين لغت دارد.
3ـ حالت ظاهري بيشتر نقاط سوادکوه با همين مفهوم (تهي از پوشش) مطابقت دارد. زيرا فقط دامنه‌هاي شمال کوه‌ها، پوشيده از جنگلهاي انبوه است. پس مي‌توان نتيجه گرفت نخستين بار (ساته کوه) يا کوهي عاري از آرايش و تهي از پوشش يوده است. حرف ت تبديل به حرف (ال) شده و اين تبديل در فارسي متداول بوده است. کلمه‌ي ساد را هم به معني ساده يعني صحرا جائي که صاف و همواره باشد همراه خود آورده است.

 

امامزاده عبدالحق زيراب
آستانه مبارک حضرت امامزاده عبدالله ملقب به عبدالحق فرزند حضرت امام موسي کاظم (ع) ولادت در سال 173 هجري قمري، متوفي بسال 205 هجري قمري بنا به روايتي که سينه به سينه نقل گرديده، قضاوت و احقاق حقي که بر اثر معجزات اين بزرگوار بين تعدادي از مومنين صورت گرفته و مشهورترين اين کرامات در سال 738 هجري قمري که بين دو برادر صورت گرفت و اختلاف ريشه‌داري را حل و فصل کرد به عبدالحق ملقب و مشهور گرديده است. متوليان اوليه بقعه مطهر حضرت امامزاده عبدالحق مردان مومن و متدين به نامهاي درويش ابوطالب، درويش اسماعيل و درويش حسين اهل کنيج کلاه زيرآب سوادکوه بوده‌اند که بناي بقعه مطهر را احداث و توليت آستانه اين بزرگوار را نسل به نسل عهده‌دار بوده‌اند.
 
وجه تسميه حضرت عبدالحق
روايت کرده‌اند دو برادر بخاطر اختلافي که بر روي زمين شاليزاري خود پيدا کردند با هم مشاجره و اختلاف ريشه‌اي پيدا کردند به طوري که مسئله بصورت بصورت لاينحل در آمد دليل اين اختلاف گم شدن مرزي بود که زمين دو برادر را مشخص و تقسيم مي‌کرد. يکي از برادران با مراجعه به آستانه مبارکه امامزاده عبدالحق در آنجا جهت رفع مشکل دخيل بسته، فرداي آنروز بر اثر کرامات آقا رودخانه مجاور زمين تغيير مسير داده و از وسط زمين عبور کرده بطوريکه مرز اصلي و حقيقي زمين را مشخص نمود و به يک اختلاف ريشه‌اي و قبيله‌اي پايان داد از اين ماجرا به بعد امامزاده عبدالله به عبدالحق ملقب و مشهور شد.

 

برج لاجيم
در جنوب شرقي زيراب در شرق جاده سوادکوه به قائمشهر در منطقه‌اي جنگلي و در کنار روستاي لاجيم قرار دارد. اين اثر معماري ارزشمند متعلق به قرن پنجم هجري است.
آندره گدار باستان‌شناس فرانسوي که در سال 1933 ميلادي به بازديد برج لاجيم آمده مي‌نويسد: در داخل اين حصار چند تل است که نشان مي‌دهد اين قلعه در واقع شهر مستحکمي است اين محل که در قلب جنگل انبوه و دور هنگامه شهرها واقع شده است. مسلماً قرارگاه مهم يکي از سرکشان يا پناهگاه استوار يکي از پادشاهان مخلوع بوده است که به اميد بازگشت وقت مساعد در آنجا بدور از آسيب خصم در امان مي‌داشته است. شخصيت مدفون در برج (کيا ابوالخوارس شهريار) از خاندان باونديان بوده که در فاصله سقوط سلسله باونديان اول و به قدرت رسيدن مجدد خاندان آل باوند پس از اشغال ناحيه آمل به دست قابوس وشمگير به منطقه کوهستاني لاجيم پناه برده است.

 

پل ورسک
از شاهکارهاي معماري جهان به شمار مي‌رود. راه آهن سراسري تهران ـ شمال را به هم وصل مي‌کند. اين پل در دهه اول قرن چهاردهم هجري شمسي بر روي دره ورسک در ارتفاع 110 متري از کف بنا شده است. و داراي دهانه قوسي به 16 متر است. طول کلي پل 20/73 متر است. و در زمان جنگ جهاني دوم به پل پيروزي معروف شد.

 

سه خط طلا
راه‌آهن معروف به سه خط طلا در سه کيلومتري بعد از آبادي ورسک به سمت گدوک در ارتفاعات شرق جاده خطوط راه‌آهن و با پلها و تونلهاي زيبا در سه خط به موازات هم مشاهده مي‌شود. اين خطوط براي کم کردن شيب و افزايش ضريب قدرت لوکوموتيوها به اين شکل بنا شده است.

 

درياچه شورمست
تنها درياچه طبيعي شهرستان سوادکوه که وسعت آن 15 هزار متر مربع و عمق آن 5 متر است. اين درياچه در 5/5 کيلومتري شهر پل سفيد واقع شده است. درختان کهن‌سال و بلند قامت توسکا در اطراف آن منظره رويايي را به وجود آورده است.

 

امامزاده عباسعلي
بر قلعه کوهي که مسلط به دهکده‌هاي ملرد و کرمان است. بنايي است با گنبدي مخروطي و مسجد کوچکي متصل به در ورودي، درختي ناشناخته در محوطه بقعه است که مي‌گفتند درخت فلفل است.

 

غار اسپهبد خورشيد
اين غار در حد فاصل راه‌آهن پل سفيد و سرخ‌آباد در ناحيه دوآب وجود دارد. وجه تسميه دوآب اين است که در اين منطقه دو رودخانه سولا و عباس‌آباد به هم پيوند مي‌خورد. غار بصورت تالار ساده و تقريباً 15 متر است. جالب‌ترين بخش غار بناهاي قسمت چپ راهرو است. که نسبتاً سالم مانده است. و با دقت در آنها ميتوان به وضع معماري اين دژ ديمي پي برد. در کنار دهانه راهرو پلکاني است که پس از خاکبرداري آن به يکي از شاهکارهاي ساختماني غار بر مي‌خوريم.
اين راهرو به عرض 15/1 و داراي هفت پلکان به ارتفاع 17 سانتيمتر است و پله ششم پاگرد است و از آنجا به گردش به چپ داخل بناهاي فوقاني مي‌شدند.

 

از ديگر بناهاي باستاني و جغرافيايي سوادکوه مي‌توان از پل شاپور ـ قلعه کنگلو ـ برج ديوکلي (گنبد سرخ‌آباد) ـ کوه خرونرو ـ غار کيجا کچال ـ قلعه ديو سفيد ـ دره دراسله ـ پلهاي شهر پل سفيد و شيرگاه و غار زنگيان نام برد

 

منبع: www.sinsin.parsiblog.com


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 3 مرداد 1391برچسب:سوادکوه,معرفی سوادکوه,تاریخچه سوادکوه,پیشینه سوادکوه, :: 6:8 :: توسط : علی محمد خبره

ساعت شما به كمك خورشيد مي‌تواند مانند يك قطب‌نماي ساده برايتان عمل كند.  در ساعت‌هاي عقربه‌دار دو عامل «ساعت 12» و «عقربه ساعت شمار» مي‌توانند در جهت‌يابي به شما كمك كنند. اگر عقربه ساعت شمار را طوري بگيريد كه سايه آن منطبق بر خودش باشد،  يعني درست به سمت خورشيد باشد نيم‌ساز زاويه‌اي كه عقربه ساعت شمار باساعت 12 مي‌سازد جنوب را به شما نشان مي‌دهد. اين در صورتي است كه در نيم‌كره شمالي باشيد. در اينصورت پشت سر شما شمال، دست چپ شما شرق و دست راست شما غرب است. به اين ترتيب جهت تقريبي قبله را هم تشخيص داده‌ايد. اگر كمتر از 10درجه به غرب منحرف شويد جهت قبله را هم تشخيص داده‌ايد.
جهت يابي باساعت
محدوده شمالي بينN 5/23-N 5/66 پيداکردن شمال با استفاده از ساعت:عقربه ساعت شما را به سمت خورشيد بگيريد، نصف فاصله بين عقربه ساعت شمار و ساعت 12 ظهر، جنوب است ونقطه مقابل آن شمال است.
اگر ساعت به روي رقم ديگرست ساعت 13 را به جاي 12 انتخاب کنيد.
محدوده جنوبي بينN 5/23-N 5/66:عدد 12 را رو به خورشيد بگيريد. نصف فاصله بين ساعت 12 و عقربه ساعت شمار، شمال است.  باید توجه کرد که این روشها کاملا دقیق نیستند و صرفاجهت تقریبی‌ را به ما نشان می دهند.جهت های گفته شده در نیم کره ی شمالیست ودر نیم کره جنوبی برعکس است.
 
 

ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 3 مرداد 1391برچسب:جهت يابي باساعت,جهت یابی,موقعیت,جهت یابی به کمک ساعت, :: 5:59 :: توسط : علی محمد خبره

 

برای جهت یابی توسط ماه ابتدا باید بدانیم که در نیمه ی اول ماه هستیم یا نیمه ی دوم ؛ روش تشخیص آن نیز به قرار زیر می باشد.دو سر هلال ماه را با یک خط فرضی به هم متصل می کنیم و آن خط را آنقدر ادامه می دهیم تا به زمین برسد اگر شکل بدست آمده از این کار p انگلیسی بود در نیمه ی اول ماه هستیم و اگر شکل بدست آمده q انگلیسی بود در نیمه ی دوم ماه قرار داریم _حال اگر در نیمه ی اول بودیم طرف کوژ (برآمده) هلال جهت مغرب رانشان می دهد._ و اگر در نیمه ی دوم ماه بودیم طرف قعر ( تو رفتگی ) هلال مغرب را نشان می دهد
قطب نماي ماه
در يک شب مهتابي چوبي را داخل زمين فرو کنيد. با سنگ نوک سايه را علامت بگذاريد. ده دقيقه بعد با سنگي ديگر نوک سايه جديد را علامت بگذاريد. دو نقطه را به هم وصل کنيد اين خط مسير شرق- غرب را نشان مي دهد
 
پيدا کردن جنوب توسط ماه:
خطي را بين دو تيزي هلال ماه رسم کرده و آن را تا زمين امتداد دهيد. انتها يا امتداد اين خط نقطه جنوب را در موقعيت شما نشان مي دهد باید توجه کرد که این روشها کاملا دقیق نیستند و صرفا جهت تقریبی‌ را به ما نشان می دهند.جهت های گفته شده در نیم کره ی شمالیست و در نیم کره ی جنوبی‌ برعکس است.
 

جهت یابی به کمک ستارگان دب اکبر , ذات الکرسی و ستاره قطبی

در بالاى قطب شمال  و در فضا ستاره ثابتى است بنام ستاره قطبى که اگر رو به آن بايستيد رو به شمال خواهيد بود. براى پيدا کردن اين ستاره ميتوان از ستارگان دب اکبر و ذات الکرسى استفاده نمود. ستارگان دب اکبر هفت ستاره ميباشند که به شکل ملاقه قرار گرفته‌اند. اگر دو ستاره آخر يعنى لبه ملاقه را در نظر بگيريم و بوسيله يک خط فرضى آنها را بهم وصل نموده و پنج برابر امتداد دهيم اين خط به ستاره قطبى ميرسد.  بوسيله مجموعه ستارگان ذات الکرسى نيز ميتوان ستاره قطبى را پيدا کرد. اين ستارگان به شکلبوده که راس زاويه وسطى آن بسمت ستاره قطبى مي باشد. اين دو گروه ستارگان  دب اکبر و ذات الکرسى،  نسبت به ستاره قطبى تقريبا مقابل يکديگرند و اگر احتمالا يکى از آنها معلوم نبود، ديگرى حتما ديده مي شود. باید توجه کرد که این روشها کاملا دقیق نیستند و صرفا جهت تقریبی‌ را به ما نشان می دهند.جهت های گفته شده در نیم کره ی شمالیست و در نیم کره ی جنوبی‌ برعکس است.

با تشکر از آقای علی اصغری


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 1 مرداد 1391برچسب:جهت یابی,قطب نما,موقعیت, :: 13:1 :: توسط : علی محمد خبره

با سلام. خدمت دوستان عزیز

به وبلاگ خودتان خوش آمدید. جایی که ما می توانیم مطالب خودمان و دیدگاه های خودمان را به هم و برای هم داشته باشیم. دوست داشته باشیم تا همه ی ما در زندگیمان قهرمان و سربلند باشیم.


ارسال شده در تاریخ : 1 فروردين 1386برچسب:, :: 1:0 :: توسط : علی محمد خبره

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

درباره وبلاگ
درود بی پایان امیدوارم که از خواندن مطالب راضی باشید کم و کاستی های این وبلاگ با کمک شما برداشته خواهد شد.
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 27
بازدید کل : 11632
تعداد مطالب : 15
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1